Bu Blogda Ara

7 Haziran 2011

Tavada Kavrulmuş Ayçekirdeği


Malzemeler:
1.5 subardağı kavrulmamış ayçekirdeği,
1 çay bardağı su,
1.5  tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Çekirdekleri önce yıkayın. Teflon tavaya alıp su ve tuz ilavesi ile orta ateşte sürekli karıştırarak çekirdekler suyunu çekip sertleşene kadar kavurun. Takriben 30 dakika. Ocağı söndürmeden önce mutlaka bir taneyi deneyin. Süre bazen yeterli olmayabiliyor. İster sıcak ister soğuk servis yapın. Afiyet olsun. 

3 Haziran 2011

Zencefilli Somon

Bu tarifi 2008 Ekim ayında özlemingünlüğünden denemiştim. Somonlu tarifler içinde o an aklıma yatan tek tarifti. Hala da 1. sıramda. Özlem Hanımın izni ile sizlerle paylaşıyorum tarifi. Kendi yaptığımın pişmeden önceki fotoğrafı vardı bulursam silmediysem ekleyeceğim. Fotoğraf da Özlem Hanıma ait.İşte tarif:
Malzemeler

2 kutu, ya da 4 dilim somon balığı
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı limon suyu
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Tereyağını ısıtın, zencefil, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk kadar pişirin. Bahsetmeden edemeyeceğim, ama sosdan yayılan sarımsak kokusu gerçekten çok baştan çıkarıcıydı.

Burada benim notum: gerçekten Özlem Hanımın dediği gibi baştan çıkarıcı bir koku var; pişse de yesek bir an önce dedirten.
Fırını önceden 200 derecede ısıtın, tepsiye yağlı kağıt serin, üzerine balıkları yerleştirin. Zencefilli sosu balıkların üzerine dökün ve tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişirin.