Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2011

Rus Salatası

Malzemeler:
2 orta boy patates,
1 çay bardağı haşlanmış veya konserve bezelye,
1 adet havuç,
Mayonez, tuz ve yoğurt(yoğurt tarifin aslında yok ama hafif olsun isterseniz tavsiye ederim)
Yapılışı:Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayıp iyice pişene kadar haşlayın. Haşlamadan önce tuz ilave ederseniz daha lezzetli olur patates. Havucun kabuklarını kazıyıp küçük küpler halinde kesin ve haşlayın. Havuç, bezelye ve patatesi bir kapta karıştırın. Mayonez, yoğurt ve tuzu ağız tadınıza göre karıştırın ve patatese ilave edin. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçü 2 kişilik. Bol olmasını isterseniz arttırabilirsiniz. Taze salatalık da koyulabiliyor. Kornişon turşu ve mısır koyulunca Amerikan salata oluyor diye biliyordum ama araştırma yapınca o şekilde de Rus salatası diye geçtiğini öğrendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder