Bu Blogda Ara

13 Nisan 2011

Muhallebi(Annemin tarifi)

Malzemeler:
1 litre süt,
3 Kaşık buğday nişastası,
1 su bardağı toz şeker,
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Nişasta ve şekeri birbirine iyice karıştırıp, yine karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Şekerinin iyice erimesini sağlayın. 1-1.5 bardak kadar ayırıp gerisini tencereye aktarın.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaselere doldurun. Ayırmış olduğunuz sütlü karışıma da kakao ilave edip devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynadıktan 3 dakika sonra söndürüp kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Daha önce yanlış yazmışım. Baştan ayırmayıp piştikten sonra ayırıp kakao karıştırıldığını yazmışım.Halbuki sonradan kakao katınca hem muhallebi kakaonun rengini tam almıyor hem de topaklanma oluyor kakaoda. O şekilde deneyenlerden özür dilerim. Anneciğime de teşekkür ederim değiştirmem için sürekli hatırlatmada bulunduğu için. Kaç ay sonra ancak değiştirebildim. (24-Ağustos)Aşağıdaki fotoğraf da baştan kakao katılmış hali muhallebinin.

1 yorum:

  1. Kardeşim muhallebiyi çok severdim ama yirmilik dişimi ameliyatla aldırınca 1 hafta hiç birşey yiyemedim muhallebi ve çorba içtiğim için biraz muhallebiye ara verdim:) ama yapacağım zaman seninkini deneyeceğim.

    YanıtlaSil